Home Blog Minimumjeugdloon stijgt per juli 2017

Minimumjeugdloon stijgt per juli 2017

We schreven er al eerder over, het minimum jeugdloon vanaf 21 jaar wordt afgeschaft. Dit betekent dat jongeren een volwaardig salaris gaan ontvangen. Nu geldt het minimumloon vanaf 23 jaar, dit wordt straks eerst 22 en daarna 21 jaar. Om te voorkomen dat leeftijd een rol kan spelen bij het aannemen van mensen stijgt het loon van jongeren van 18, 19 en 20 jaar mee. Wat heeft dit voor gevolgen voor jou als ondernemer?

De eerste stap van de wetswijziging

Het kabinet vindt dat jongeren een eerlijke kans in de samenleving verdienen. Hierbij hoort een fatsoenlijk loon. De huidige regeling rondom het minimum jeugdloon past niet meer bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren. Daarbij verrichten personen ouder dan 21 hetzelfde werk  als personen van 23 jaar en ouder. Omdat zij hetzelfde werk verrichten, verdienen zij ook hetzelfde salaris.

Het jeugdloon gaat in stappen omhoog. De eerste stap in de verhoging van het minimumloon voor personen ouder dan 22 jaar vindt per 1 juli 2017 plaats. Dit betekent dat eerst de jongeren van minimaal 22 jaar aan de beurt zijn. Zij zullen met ingang van 1 juli het wettelijk minimumloon gaan verdienen. De volgende stap van de wetswijziging geldt voor 21 jarigen.

De gevolgen voor ondernemers met personeel

Omdat alle medewerkers van 21+ minimaal hetzelfde gaan verdienen, dien je als ondernemer vanaf 1 juli 2017 meer salaris uit te keren aan 22+ers. Dit geldt ook voor medewerkers in deze leeftijdscategorie die bij ons op de payroll staan. Wat wij hier van vinden? Wel zo eerlijk. Jongeren van 21 jaar en ouder kunnen tenslotte gewoon volledig meedraaien binnen een organisatie. Daarnaast zorgen jongeren vaak voor een frisse en innovatieve manier van kijken op bepaalde zaken.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative