Home Blog Nieuwe WWZ Maakt het werkgevers met seizoenswerk niet makkelijker

Nieuwe WWZ Maakt het werkgevers met seizoenswerk niet makkelijker

Nieuwe WWZ maakt het werkgevers met seizoenswerk niet makkelijker

Sinds de nieuwe WWZ (Wet Werk Zekerheid), beweren ondernemers die afhankelijk zijn van seizoenswerk, het veel moeilijker te krijgen in de toekomst. Door deze nieuwe wet moeten ondernemers die bijvoorbeeld actief zijn in toerisme, tuinbouwbedrijven, horeca en landbouw, personeel in dienst moeten nemen hoewel er een deel van het jaar geen werk is. Wegens de problemen die zijn ontstaan zijn de onderhandelingen over een CAO in sommige van deze sectoren vastgelopen.

Kritiek op nieuwe WWZ vanuit seizoenswerk

Al vanaf het moment dat minister Asscher de nieuwe WWZ heeft aangekondigd is er de nodige kritiek. Vanwege een overgangsregeling wordt het voorkomen dat seizoenswerkers en tijdelijke werknemers worden ontslagen en vervangen door andere seizoenswerkers. Door deze regeling is het dus niet mogelijk om seizoenswerkers alleen tijdens het nodige seizoen in dienst te nemen.

Payrolling bij seizoenswerk

Omdat ondernemers met veel seizoenswerk hun personeel niet het hele jaar nodig hebben, is het aantrekkelijk om te gaan payrollen. Door te payrollen geven ondernemers alleen het juridisch werkgeverschap uit handen en worden alle administratieve taken overgenomen door een payrollbedrijf. Hierdoor hebben ondernemers niet meer te maken met de nieuwe WWZ en hoeven zij ook geen rekening meer te houden met het regelen van al het papierwerk voor elke parttimer. Door te payrollen hoeft een werkgever alleen te betalen voor de uren die het personeel maakt. Ook maakt payrollen het mogelijk om flexibel met personeel om te gaan, wat payrollen daarom aantrekkelijk maakt voor werkgevers met seizoenswerk.

Payrolling voor ondernemers van seizoenswerk bij PayingIt

Door te kiezen voor payrolling bij PayingIT, kunnen werkgevers van seizoenswerk zonder zorgen hun werk doen. Ondernemers van seizoenswerk hoeven geen rekening meer te houden met obstakels met personeel, omdat PayingIT het werkgeverschap in handen nemen. Als payrollbedrijf is PayingIT gecertificeerd.

 

Voor meer informatie of vragen zijn wij te bereiken op 020-7717236 of via het contactformulier op onze website. Wij kijken graag mee naar oplossingen om het werken met seizoenswerkers eenvoudiger te maken.

 

Bron: Flexmarkt

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative