Home Blog Nieuwe WWZ zorgt voor hogere kosten in de beveiligingsbranche

Nieuwe WWZ zorgt voor hogere kosten in de beveiligingsbranche

Nieuwe WWZ zorgt voor hogere kosten in de beveiligingsbranche

De lente is aangebroken en het festivalseizoen is weer begonnen. Vanwege de vele festivals die in deze periode plaatsvinden, zijn er veel beveiligers nodig om er voor te zorgen dat de festivals veilig verlopen. Beveiligers kunnen nu nog zelf bepalen wanneer zij willen werken, maar deze vrijheid verdwijnt door de nieuwe WWZ (Wet Werk en Zekerheid) die per 1 juli 2016 ingaat.

 

Met een contract op basis van de nieuwe WWZ moet een beveiliger altijd gehoor geven aan een oproep. Ook als zij niet kunnen werken of liever op een ander evenement willen staan. De nieuwe Wet Werk en Zekerheid zorgt er dus voor dat de flexibiliteit in de beveiligingsbranche verdwijnt. Ook moeten werkgevers de beveiligers blijven doorbetalen wanneer er geen evenementen zijn. Hierdoor zorgt de nieuwe WWZ voor hogere kosten in de beveiligingsbranche.

Payrolling als oplossing voor de nieuwe WWZ

De nieuwe Wet zorgt voor een complexere situatie voor zowel de beveiligers als hun werkgevers. Voor de beveiligers verdwijnt de flexibiliteit, en voor de werkgevers worden de kosten hoger. Vanwege de complexiteit die ontstaat raden wij aan om te kijken naar de mogelijkheden van payrolling. Bij payrolling blijft de flexibiliteit namelijk gewoon bestaan. Iets dat erg ideaal is in drukkere periodes zoals het festivalseizoen. Payrolling biedt niet alleen flexibiliteit, er zijn namelijk nog een aantal voordelen verbonden aan payrolling.

 

Deze voordelen zijn:

 

  • U heeft minder werkgeversrisico’s;
  • U bespaart veel tijd omdat de salarisadministratie gedaan wordt door het payrollbedrijf;
  • U betaalt niet voor ziekte van uw personeel;
  • U hoeft alleen te betalen voor de gewerkte uren van uw beveiligingspersoneel.

Payrolling via PayingIT als oplossing voor de nieuwe WWZ

PayingIT helpt u verder met de problemen die zijn ontstaan in de beveiligingsbranche door de nieuwe Wet Werk en Zekerheid. Heeft u vragen over de mogelijkheden van payrolling? U kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717236.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative