Zzp-wet Koolmees uitgesteld

Nieuwe zzp-wet Koolmees uitgesteld tot 2021

Nieuwe zzp-wet Koolmees uitgesteld tot 2021

De nieuwe zzp-wet van Minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) loopt door het EU-recht minstens een jaar vertraging op. Hierdoor wordt deze uitgesteld tot minimaal 2021. De nieuwe zzp-wet moet ervoor zorgen dat zzp’ers die onder een specifiek uurtarief werken, automatisch een arbeidsovereenkomst krijgen bij hun opdrachtgever. Dit nieuwe plan moet schrijnzelfstandigheid en uitbuiting van zzp’ers tegengaan.

 

 

Geblokkeerd door de Europese Commissie

Het plan van Minister Koolmees wordt in zijn huidige vorm geblokkeerd door de Europese Commissie. Dit omdat het automatisch aanpassen van arbeidscontracten waarschijnlijk in strijd is met het recht vanuit de Europese Unie. Het gaat hierbij om artikelen die regelen dat zelfstandigen in de EU de vrijheid hebben om overal te wonen en werken. Hierdoor is de Minister aan de slag gegaan om een alternatief te kunnen realiseren. Dit alternatief schuift op naar ten minste 2021.

Zelfstandigen die 3 maanden bij een opdrachtgever werken

Volgens de Minister zijn zelfstandigen die minimaal 3 maanden bij een opdrachtgever werken eigenlijk gewoon werknemers van de opdrachtgever. Daarnaast wil Koolmees een minimaal uurtarief voor zelfstandigen invoeren.

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe zzp-wet van de Minister? Neem contact met ons op! Reageer via één van onze social mediakanalen, of onder de blogpost op onze website.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak