Home Blog Payingit International: een oplossing voor expats in Nederland

Payingit International: een oplossing voor expats in Nederland

Payingit International: een oplossing voor expats in Nederland

Begonnen als marketing stagiair in januari 2016, blijven hangen om de afdeling te ondersteunen en nu gaat hij bij ons afstuderen. Onze Gylian is niet meer weg te krijgen bij Payingit. Om zijn papiertje te halen, moet Gylian een onderzoek gaan uitvoeren. Dit onderzoek wordt gekoppeld aan onze nieuwe internationale dienstverlening. Met deze dienstverlening zijn we in april 2017 begonnen. Met ‘Payingit International’ richten we ons op internationale bedrijven en expats die in Nederland aan de slag gaan. Aangezien er al een opzet klaarligt, vroegen we hem wat zijn plan precies is met zijn onderzoek naar expats in Nederland.

Gylian, je gaat onderzoek doen. Wat is het doel van je onderzoek?

Middels onze internationale dienstverlening bieden wij 3 diensten voor expats: payroll umbrella services, immigrations services & 30% ruling en tenslotte voor de bedrijven salary administration. Volgens onderzoek is de grootste groep expats in Nederland afkomstig uit Engeland of Duitsland. De top 3 wordt aangevuld door mannelijke expats uit India. Bij vrouwen staan expats uit Polen op plek 3. Aangezien Engeland, Duitsland en Polen allemaal landen zijn binnen de Europese Unie, wil ik gaan kijken hoe we onze dienstverlening een stuk verder van huis kunnen aanbieden. Mijn doel is om te onderzoeken hoe we expats uit India kunnen bereiken én overtuigen van onze internationale dienstverlening voordat ze naar Nederland komen. Hierin wil ik onderzoeken wat expats uit India zoeken alvorens ze naar Nederland komen. Ook wil ik kijken naar wat een struikelblok voor ze is en met welke culturele dimensies we rekening moeten houden.

 

 

Hoe ben je van plan dit te gaan doen?

Mijn plan is om dit zowel via primair als secundair onderzoek te doen. Secundair onderzoek houdt in dat ik onderzoek doe op basis van informatie die al eerder verzameld is. Ik kan bijvoorbeeld kijken naar de culturele waarden die zijn vastgesteld voor personen uit India. Bij primair onderzoek moet je denken aan een marktonderzoek waarin ik zelf informatie ga verzamelen. Zo wil ik met expats gaan praten en kijken wat zij écht nog missen voordat ze naar Nederland kwamen.

Op wat voor manier hoop je dat Payingit profijt heeft van je onderzoek?

Door middel van een strategisch marketingonderzoek wil ik een mooi plan klaarleggen waarmee Payingit International een basis heeft om de Indiase markt op te gaan. Mijn doel is dat Payingit International mijn onderzoek kan gebruiken wanneer zij met expats uit India zaken gaan doen. Dit zodat we precies weten hoe je iemand benadert, een business meeting plant, wat voor relatiegeschenken je kan geven, óf hoe je zakelijke contacten uit India kan bereiken.

Ook wil ik vaststellen wat expats uit India echt zoeken als ze naar Nederland komen. Waar hebben ze hulp bij nodig? En via wat voor dienstverlening kunnen wij ze de nodige ondersteuning bieden? Zo probeer ik mezelf in te lezen en informatie te verzamelen over vanuit welk oogpunt een Indiase expat het hele proces van gaan werken in Nederland ziet. Via deze weg wil ik erachter komen wat wij kunnen bieden via de Indiase manier van werken.

Hoe gaat jouw onderzoek een bijdrage leveren aan ons doel om het klantvriendelijkste payrollbedrijf van Nederland te worden?

Mijn idee hierachter is dat we met een duidelijk plan niet de fout in kunnen gaan. Zo is het bijvoorbeeld ‘not done’ om met je linkerhand te eten in het gezelschap met mensen uit India. Dit zijn dingen die ik wil voorkomen door het duidelijk te onderzoeken en op papier te zetten.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative