stipp opbouw

StiPP pensioen voor flexkrachten

StiPP pensioen voor flexkrachten

Met pensioen gaan, het lijkt voor sommige wellicht ver weg. Toch is het ook als payrollkracht van belang om te weten hoe het staat met je inkomen voor later. Zo wordt je pensioen geregeld via het StiPP pensioen. Wat dit voor jou betekent? Dat leggen we uit in deze blog.

Het StiPP pensioen?

Het StiPP (Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten) pensioen is voor alle werknemers in Nederland die werken op basis van een uitzendcontract. Dit geldt dus voor uitzendkrachten, payrollmedewerkers en gedetacheerde in de ‘flexbranche’. De stichting zorgt er naast het opbouwen van pensioenen ook voor dat werkgevers die zich moeten aansluiten, dit ook echt doen. Zo is het StiPP er zeker van dat alle werknemers die recht hebben op het opbouwen van een StiPP pensioen dit daadwerkelijk krijgen.

Hoe werkt de StiPP pensioenregeling?

Het opbouwen van een pensioen bij StiPP gebeurt aan de hand van twee regelingen. De basis- en de plusregeling.

De basisregeling van StiPP

De basisregeling gaat in als je 21 jaar of ouder bent en ten minste 26 weken hebt gewerkt voor een uitzendonderneming. Zit er een onderbreking van 6 maanden of meer tussen waarin je niet werkzaam bent in de uitzendbranche? Dan begint de telling opnieuw. Als je binnen zes maanden een andere werkgever hebt gevonden, wordt de periode die je al hebt gewerkt in de uitzendbranche gewoon meegenomen. Dit geldt dus alleen als je onder contract staat bij dezelfde uitzendonderneming, maar wisselt van inlener/werkgever.

De plusregeling van StiPP

De plusregeling van StiPP treedt in werking als je meer dan 78 weken hebt gewerkt voor dezelfde uitzendonderneming. Daarnaast dien je al 52 weken pensioen opgebouwd te hebben volgens de basisregeling. In de plusregeling geldt niet dat je bij een onderbreking binnen zes maanden werkzaam moet zijn bij een andere inlener. Wel is het van belang dat je na een onderbreking soortgelijk werk gaat doen.

 

De premie voor je pensioen in de plusregeling wordt grotendeels betaald door je werkgever en deels door jezelf. Hiervoor wordt er een deel van je brutosalaris ingehouden. Deze ingehouden premies zijn onderdeel van je zogeheten pensioenkapitaal. Van dit kapitaal koop je op je pensioenleeftijd een pensioen dat levenslang wordt uitgekeerd.

 

Het pensioen dat je als medewerker in de flexbranche hebt opgebouwd wordt bewaard tot je de pensioenleeftijd hebt bereikt. Stop je met werken op basis van een uitzendcontract? Dan stop je met pensioen opbouwen bij het StiPP. Ga je in een andere branche werken? Dan kan het voorkomen dat je pensioen overgedragen wordt aan een ander pensioenfonds.

Vragen of opmerkingen over het opbouwen van het StiPP pensioen?

Heb je vragen over het StiPP pensioen? Stel ze gerust. Ook als je opmerkingen hebt over het StiPP pensioen horen wij dat graag. Je kan je vragen en of opmerkingen delen door te reageren op onze social media kanalen of door te reageren onder onze blog op de website.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak