Toeslaguren en overuren, wat zijn dit?

Toeslaguren en overuren, wat zijn dit?

Het is noodzaak dat een ondernemer met personeel in dienst op een juiste manier zijn personeel uitbetaald. Dit is ook het geval voor payrollbedrijven. Omdat een payrollbedrijf het juridisch werkgeverschap in handen neemt, zijn zij eindverantwoordelijk voor correcte betalingen aan de werknemers. Buiten de normale werktijden om kunnen er ook toeslaguren en overuren gemaakt worden. Deze uren worden dus anders verwerkt dan normale uren, maar wat zijn toeslaguren en overuren nou eigenlijk? Wij leggen het voor u uit.

Uitleg toeslaguren en overuren

In sommige branches worden werknemers extra uitbetaald op zon- en feestdagen. De uren die gemaakt worden op deze speciale dagen worden toeslaguren genoemd. Dit kan betekenen dat je op feestdagen bijvoorbeeld 150% uitbetaling krijgt. Een voorbeeld is dat een persoon die normaal €10,- (100%)  per uur verdient, op zon- en feestdagen €15,- per uur verdient bij een toeslag van 150%. Het is compleet afhankelijk van de branche en de CAO of de werknemers wel of geen toeslag uitbetaald krijgen.

 

Het verschil tussen toeslaguren en overuren is dat overuren uren zijn die buiten de normale werktijden vallen. In bijvoorbeeld de transportindustrie is elk gewerkt uur na 8 uren arbeid een overuur. Een negende uur is dus al een overuur in deze industrie. Het kan voorkomen dat ook deze uren een hogere uitbetaling krijgen, maar ook dit is compleet afhankelijk van de branche en de CAO.

Vragen over toeslaguren en overuren?

Payingit verwerkt toeslaguren en overuren altijd zoals ondernemers en werknemers hun uren bij ons aangeven. Wel moet er voor toeslaguren en overuren rekening gehouden worden met de branche waarin u werkzaam bent en de daar bij komende CAO.

 

Voor verdere vragen over toeslaguren en overuren kunt u terecht bij Payingit. Wij zijn te bereiken via het contactformulier of via ons telefoonnummer 020-2252500.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak