Home Blog Wat doet kleur met creativiteit op de werkvloer?

Wat doet kleur met creativiteit op de werkvloer?

Misschien ben je je er al van bewust, maar iedereen wordt beïnvloed door kleur. Bepaalde kleuren roepen emoties op of zorgen ervoor dat je je beter kunt concentreren. Het is daarom belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken op je werkplek. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je medewerkers in een inspirerende omgeving werken die bijdraagt aan de kwaliteit van het werk.

De meest gebruikelijke kleuren op de werkvloer zijn: zwart, wit, grijs en beigetinten. Dit is een mooie basis om mee te beginnen. Maar welke accentkleuren kun je het beste gebruiken zodat je medewerkers werken in een inspirerende omgeving? Lees in deze blog wat kleuren voor invloed kunnen hebben op je werknemers.

Rood

Rood zet aan tot actie en zorgt dat je dingen voor elkaar krijgt, daarnaast krijg je er energie van. Ideaal dus voor op de werkplek of in vergaderruimtes. Te veel rood is vermoeiend voor je ogen. Het is dus niet verstandig om alle wanden rood te verven. Kies bijvoorbeeld voor alleen rode bureaustoelen of kantoorartikelen.

Oranje

De kleur oranje wekt creativiteit en positiviteit op. De kleur staat voor opwinding, warmte en enthousiasme. Een goede kleur dus om je medewerkers een creatieve boost te geven.

Roze

Roze staat voor harmonie. Het verbindt en zorgt voor verzoening. Geschikte ruimten voor de kleur roze, zijn plekken waar sociale interactie plaatsvindt. Denk aan: De kantine of vergaderruimten.

Groen

Mensen associëren groen vaak met de natuur. Dit staat voor groei, frisheid en energie. De kleur groen behoort bij de rustige kleuren waardoor mensen zich er prettig en ontspannen bij voelen. Daarnaast stimuleert het de drang om te bewegen. Ideaal op kantoor dus!

Blauw

Blauw is een rustgevende kleur die de concentratie bevordert, de hersenen prikkelt en medewerkers zelfverzekerd laten voelen. De kleur verhoogt de productiviteit van je medewerkers. Wist je dat de kleur blauw vaak in de marketing- en reclamebranche gebruikt wordt om een bedrijf er betrouwbaar uit te laten zien?

Paars

Paars is een kleur die vaak wordt gebruikt in studeerruimtes. De kleur staat namelijk voor wijsheid, maar laat je ook ‘out of the box’ denken. Het heeft een stimulerende werking op de geest. Daarnaast heeft het iets rustigs en kalmerends.

Het kantoor van Payingit

De kleuren bij Payingit op kantoor zijn voornamelijk wit en beige, met als accentkleur de huisstijlkleur blauw. We zijn inmiddels een aantal maanden gevestigd in ons mooie kantoor in Amsterdam Sloterdijk, en dit begint al wat kleurrijker te worden! Wij hebben blauwe kantinestoelen, de posters hangen al aan de muur en langzamerhand komen er wat planten bij.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative