Home Blog Wat is een G-rekening?

Wat is een G-rekening?

Wat is een G-rekening?

Sommige payrollorganisaties geven aan dat zij met een G-rekening werken. Dit doen zij om aan te tonen dat ze een betrouwbare partner zijn om mee samen te werken. Echter wordt er vaak niet goed genoeg uitgelegd wat een G-rekening is. Het is uiteraard belangrijk om te weten wat zo een rekening precies inhoudt. Daarom leggen wij van PayingIT uit wat een G-rekening is.

De definitie van een G-rekening

In principe is een G-rekening een geblokkeerde rekening waarmee ‘uitleners’ van personeel enkel en alleen betalingen kunnen doen aan de Belastingdienst. Dit zijn betalingen zoals omzetbelasting, loonbelasting en premies. Via deze rekening kunnen er geen andere transacties gedaan worden. Het toont de betrouwbaarheid van een payrollbedrijf aan omdat een inlener zo zeker weet dat er op tijd betaald wordt. Wanneer er geen betalingen gedaan worden om welke reden dan ook, is de kans groot dat de inlener van het personeel aansprakelijk wordt gesteld. Deze aansprakelijkheid staat vast in de Wet Ketenaansprakelijkheid.

 

Vanwege het feit dat payrollbedrijven het juridisch werkgeverschap overnemen, moeten de payrollbedrijven altijd de nodige betalingen doen aan de Belastingdienst. Voor meer zekerheid kan een inlener er voor kiezen om een deel van het factuurbedrag te storten op zo een zogeheten G-rekening. Zo kan er geen verwarring ontstaan over tijdige betalingen aan de Belastingdienst.

Certificering en betrouwbaarheid van PayingIT

PayingIT is als organisatie geheel gecertificeerd (NEN 4400-1). Daarnaast zijn wij lid van brancheorganisatie NBBU en hebben wij een verklaring omtrent betalingsgedrag. Ook zijn wij in het bezit van de hierboven omschreven G-rekening. Op deze manier willen wij aantonen dat wij een betrouwbare partij zijn om samen mee te werken.

 

Heeft u vragen over een G-rekening? U kunt bij ons terecht voor deze vragen. Deze vragen kunnen gesteld worden via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717236. Wij beantwoorden al uw vragen op het gebied van payrolling, personeelsplanning of salarisadministratie.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative