Wat te doen met moeilijk in te vullen vacatures? - Payingit

Categorie: Blog, Tips

Auteur:

12 februari 2019

Wat te doen met moeilijk in te vullen vacatures?

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 1 op de 5 werkgevers in Nederland in groei wordt belemmerd omdat zij niet de juiste medewerkers kunnen vinden. Er wordt gesproken van een record in de totale toename van het aantal werkzame mensen in Nederland. De zakelijke dienstverlening, informatie- en communicatiesector, en de vervoer- en opslagsector worden volgens het CBS het meest belemmerd in groei door een tekort aan medewerkers. Ondernemers vinden het door de aangetrokken economie dus lastig om de juiste medewerkers te vinden. Maar wat te doen met moeilijk in te vullen vacatures? Wij geven tips.

 

Wat te doen met moeilijk in te vullen vacatures

 

#1 Niemand is te oud om te leren

Kun je niemand vinden die de werkervaring heeft waar je naar zoekt? Biedt iemand de mogelijkheid om door te leren! Het kan namelijk zijn dat iemand wel over de juiste talenten beschikt, maar net dat extra ‘theoretische zetje’ nodig heeft. Zo laten steeds meer mensen zichzelf omscholen om een andere uitdaging aan te gaan.

#2 Werk met stagiaires

Neem stagiaires aan om ervoor te zorgen dat studenten mee kunnen draaien binnen je organisatie. Het kan namelijk zomaar zijn dat een student goed is in het werk waar jij niemand voor kunt vinden. Zorg hierbij wel voor genoeg begeleiding.

#3 Biedt meer dan alleen een goed salaris

Zet je een vacature op je site of op een vacaturebank? Biedt meer dan alleen een goed salaris om de juiste persoon voor je moeilijk in te vullen vacatures te vinden! Naast doorgroeimogelijkheden kun je benoemen wat voor leuke teamactiviteiten jullie doen, hoe lekker de lunch is en hoe fijn het kantoor is ingericht.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over wat te doen met moeilijk in te vullen vacatures? Laat het ons weten! Je kunt reageren via één van onze social mediakanalen, of onder de blogpost op onze website.

Gylian is als Marketing & Communications Specialist verantwoordelijk voor het schrijven van webteksten en blogs, het optimaliseren van de website, onze social media kanalen, en het monitoren van de actualiteiten die relevant zijn voor Payingit.

Neem contact op

Gerelateerde blogs

aricle-image

Werknemers in publieke sector niet tegen flexcontract

Meerderheid werknemers in publieke sector is niet tegen een flexcontract De meerderheid van de werkzoekende…

Lees artikel
aricle-image

De belangen van zelfregulering in de flexbranche

De belangen van zelfregulering in de flexbranche Nadat de vakbonden CNV en FNV zich hebben…

Lees artikel
aricle-image

Mag je als werkgever een all-in loon uitbetalen?

Mag je als werkgever een all-in loon uitbetalen? Werkgevers die veel werken met personeel op…

Lees artikel

Schrijf een reactie