Wat zijn de voordelen van je vaste personeel op de payroll zetten?

Payrolling wordt in de praktijk vaak met tijdelijke krachten geassocieerd. Doorgaans zijn het namelijk alleen flexkrachten die vanuit hun werkgever via Payroll worden verloond. Maar, wist je dat je als werkgever ook medewerkers in vaste dienst op de payroll kunt zetten? Het maakt voor een payrollbedrijf helemaal niet uit of je medewerkers met een tijdelijk contract of juist voor onbepaalde tijd via hen wil laten uitbetalen. Payingit legt je graag uit op welke manier je vaste medewerkers op de payroll kunt zetten en wat de voordelen daarvan zijn.

Waarom zou je voor vaste medewerkers en payroll kiezen?

Er is niets leuker en spannender dan wanneer je besluit om een eigen onderneming op te zetten. Wellicht werk je in het begin alleen nog voor jezelf, maar wanneer je bedrijf van de grond komt en je merkt dat je flink aan het groeien bent, is het belangrijk om erover na te denken of je personeel in dienst wil nemen. Werken met personeel neemt risico’s met zich mee en niet elke ondernemer zit erop te wachten om ineens werkgever te zijn. Bij Payingit geloven wij dat elke ondernemer een goede werkgever kan zijn. Vandaar dat het ideaal kan zijn om je juridisch werkgeverschap aan Payingit uit handen te geven. Op dat moment zorg je er namelijk voor dat alles omtrent de medewerker in dienst nemen, uitbetalen en vakantiegeld laten storten etc. door Payingit wordt uitgevoerd. Je bent dan wel de werkgever, maar alle lasten, risico’s en de administratie die erbij komt kijken, hoef je niet te dragen. Payingit kan zelfs de pensioenen van de medewerkers regelen. Wij kunnen je dus een full-service HR-dienst bieden waardoor je meer tijd in het ondernemen en het laten groeien van je bedrijf kunt steken.

Wat zijn de voordelen van payrolling voor jou als ondernemer?

Allereerst biedt payroll je meer zekerheid aan. Jij kunt er namelijk voor kiezen om zowel werknemers met een tijdelijk contract, als werknemers met een vast dienstverband op de payroll te plaatsen. Verder nemen wij bij Payingit een aantal belangrijke werkgeversrisico’s van je over. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de risico’s van ziekte bij je werknemers. Door ons als juridisch werkgever in te schakelen, krijg jij zelf meer zekerheid en vooral ook financiële rust voor je onderneming terug. 

Verder kunnen wij je op allerlei gebieden bijstaan als ervaren kennispartner en bespaar je veel tijd, omdat je veel administratieve werkzaamheden niet langer hoeft uit te voeren. We houden je op de hoogte van de laatste veranderingen in wet- en regelgeving en hebben jaarlijks terugkerende evaluatiemomenten. Hier bespreken we ook de laatste trends in de markt. Als laatste hebben ook je werknemers op de payroll meer zekerheid. Payingit zorgt ervoor dat ze altijd volgens de juiste cao uitbetaald worden, wij zorgen voor de uitbetaling van hun salaris en kunnen dit wekelijks, 4-wekelijks of maandelijks voor ze instellen. Ze bouwen via STIPP pensioen op en wij zorgen ervoor dat de nieuwste wet- en regelgeving op hun contract en uitbetalingen wordt toegepast. Kortom, zowel voor jou als voor je werknemers op de payroll, zitten er genoeg voordelen aan een samenwerking gekoppeld.

Wat is het verschil tussen payroll en salarisadministratie?

Hetgeen wat vaker voorkomt bij medewerkers met een vast dienstverband, is salarisadministratie. Payingit biedt je als werkgever zowel de payroll- als de salarisadministratie dienst aan. Salarisadministratie ondersteunt je op het gebied van loonstroken maken, loonmutaties verwerken en wanneer je daarvoor kiest, kunnen wij ook de betaalbatch voor je verwerken, zodat je medewerkers op tijd uitbetaald worden.

Het verschil tussen payroll en salarisadministratie is dat Payingit als bedrijf naast het uit handen nemen van je salarisadministratie, ook juridisch werkgever van je personeel op de payroll wordt. Bij salarisadministratie komen je medewerkers niet bij Payingit op de loonlijst te staan, terwijl dit bij de payrolldienst wel het geval is. Wanneer wij het juridisch werkgeverschap bij je uit handen nemen, nemen wij ook een aantal werkgeversrisico’s bij je uit handen en zijn wij verantwoordelijk voor het correct toepassen van de juiste wet- en regelgeving omtrent werkgeverschap. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak

Sabri van Damme, Accountmanager