Home Blog Werknemers hebben vaker een burn-out dan ZZP’ers

Werknemers hebben vaker een burn-out dan ZZP’ers

In vergelijking met werknemers ervaren ZZP’ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) minder werkdruk en hebben zij minder vaak last van een burn-out. Dit is gebleken uit een studie die is uitgevoerd door TNO en het Centraal Bureau van Statistiek. Uit de studie is gebleken dat ruim 14% van werknemers minstens enkele keren per maand burn-outklachten hebben. Onder ZZP’ers is dit maar de helft (7.1%).

Zelfstandigheid van ZZP’ers

Hoewel ZZP’ers wel gemiddeld zo’n 6 uur per week werken, geven zij minder snel aan dat zij veel werk te doen hebben. Dit komt omdat ZZP’ers over het algemeen meer de mogelijkheid hebben om hun eigen tijd in te delen. Hierdoor geven zij ook niet snel aan dat ze extra hard of snel moeten werken omdat er minder druk op hen staat.

Variatie en ruimte voor creativiteit

Een tweede reden die zelfstandigen geven voor het lage burn-outcijfer is dat zij meer variatie en ruimte voor creativiteit hebben. Dit komt omdat ze vaker werkzaam zijn voor verschillende opdrachtgevers en zelf hun opdrachten kunnen accepteren of weigeren. Hierdoor voelen zelfstandigen zich ook fitter en sterker tijdens hun werk.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative