Home Blog 10 manieren om uw werknemers tevreden te houden

10 manieren om uw werknemers tevreden te houden

10 Manieren om uw werknemers tevreden te houden

Het is een belangrijke trend geworden dat werkgevers hun personeel op verschillende manieren tevreden willen houden. Dit kan uiteenlopen van een leuk ingerichte werkplek tot goed georganiseerde bedrijfsuitjes. Maar wat houdt uw werknemers nu echt tevreden? Wij zetten 10 manieren om uw werknemers tevreden te houden op een rijtje.

 

1. Draag een juiste bedrijfscultuur uit

Bij elke branche en organisatie past natuurlijk een andere bedrijfscultuur. Het is aan u de taak om te beslissen of u bijvoorbeeld een informele of formele cultuur wilt uitdragen in uw bedrijf. Wel moet u goed kijken dat u bij de werving van eventueel nieuw personeel de juiste kandidaten voor uw bedrijfscultuur selecteert.

 

2. Geef uw medewerkers erkenning

Iedereen vind het fijn om zo nu en dan erkenning te krijgen voor goed werk dat zij geleverd hebben. Dit kan in de vorm van complimenten, maar ook in een goed betaald salaris wat hij of zij verdient voor de werkzaamheden.

 

3. Stimuleer de gezondheid

Stimuleer de gezondheid van uw personeel. Dit zorgt namelijk voor een hogere productiviteit, omdat uw werknemers een lager stressniveau hebben. U kunt de gezondheid stimuleren door bijvoorbeeld een gezonde lunch aan te bieden of door af en toe met lekker weer buiten te pauzeren.

 

4. Zorg voor organisatie en structuur

Mensen vinden een goede organisatie en structuur fijn. Als er chaotisch gewerkt wordt, raken veel mensen de draad kwijt. Een duidelijk werkrooster of een tool om taken te verdelen kan enorm helpen voor veel personen.

 

5. Creëer diversiteit

Zorg voor diversiteit in werkzaamheden. Niemand wordt vrolijk van continu hetzelfde werk. Bied daarom de mogelijkheid aan uw medewerkers om af en toe even wat anders te  gaan doen.

 

6. Geef uw personeel genoeg uitdagingen

Geef uw personeel genoeg prikkels door ze te blijven uitdagen. Door de lat zo nu en dan iets hoger te leggen krijgen mensen weer zin om zich te bewijzen en zich door te kunnen ontwikkelen.

 

7. Bied ze doorgroeimogelijkheden

Iedereen wil zichzelf omhoog werken. Bied daarom doorgroeimogelijkheden binnen uw bedrijf. Indien u geen doorgroeimogelijkheden kunt bieden, vinden mensen het vaak fijn genoeg dingen te blijven leren die zij eventueel ergens anders in de toekomst kunnen toepassen.

 

8. Behandel iedereen gelijk

Trek geen mensen voor. Personen die achtergesteld worden zullen sneller ontevreden zijn. Ook leeftijdsdiscriminatie, discriminatie om iemand zijn afkomst of op gronden van geslacht moet voorkomen worden.

 

9. Laat uw personeel niet teveel overuren maken

Te veel werk is voor niemand goed. Bij te veel werk kunnen uw werknemers zelfs overspannen raken. Zorg er dus voor dat u normale werktijden kan bieden aan uw werknemers.

 

10. Zorg voor zinvol werk

Genoeg zinvol werk zorgt er voor dat uw werknemers het gevoel hebben dat zij het ergens voor doen. Als u een werknemer vraagt om werk te doen dat niet zinvol is, zal dit niet motiverend zijn. Zinvol werk zal uiteindelijk stimulerend werken.

 

Onze visie

Bij PayingIT zijn wij er van overtuigd dat een goede werksfeer bijdraagt aan de productiviteit en welzijn van onze werknemers. Zo genieten wij elke dag samen van een verse en gezonde lunch, wordt de mogelijkheid geboden om een cursus te volgen, wonen wij kennissessies bij en is er veel vrijheid voor individuele ideeën.

 

Wij geloven in de kracht van tevreden werknemers.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative