Home Blog De belangen van zelfregulering in de flexbranche

De belangen van zelfregulering in de flexbranche

De belangen van zelfregulering in de flexbranche

Nadat de vakbonden CNV en FNV zich hebben teruggetrokken uit de stichting SNA, benadrukt de NBBU nog maar eens hoe belangrijk zelfregulering in de flexbranche is. De stichting SNA is de organisatie die NEN-certificaten aan bedrijven in de flexbranche uitgeeft. Bedrijven krijgen dit certificaat als zij aan de eisen van de stichting voldoen. De eisen zijn opgesteld om malafide praktijken tegen te gaan en meer transparantie te creëren in de flexbranche. Omdat de NBBU de zelfregulering in de flexbranche zo belangrijk vindt, betreurt de organisatie dat CNV en FNV hun samenwerking in het keurmerk stopzetten. Dit helpt namelijk niet mee aan een grotere samenwerking voor meer transparantie binnen de flexbranche.

Samenwerking voor meer zelfregulering in de flexbranche

De afgelopen jaren is zelfregulering in de flexbranche onvermijdelijk geworden. Het is belangrijk zodat organisaties kunnen laten zien dat ze een betrouwbare partner zijn. Ook kunnen eventuele klanten door de zelfregulering in de flexbranche zien dat organisaties te vertrouwen zijn als ze aan bepaalde eisen voldoen. Omdat er naast de stichting SNA nog meer onafhankelijke partijen zijn die de arbeidsmarkt monitoren, is het noodzakelijk dat partijen samen werken. Tussen die partijen zitten ook de vakbonden CNV en FNV.

 

Sinds de vakbonden CNV en FNV zich hebben teruggetrokken, is de samenwerking voor meer zelfregulering in de flexbranche dus afgenomen.

PayingIT maakt gebruik van zelfregulering in de flexbranche

PayingIT is als organisatie volledig gecertificeerd en voldoet aan de NEN 4400-1 eisen. Op deze manier weten potentiële klanten zeker dat PayingIT een betrouwbare partner is. Naast de certificering is PayingIT ook in het bezit van een G-rekening. Een G-rekening is een rekening waarmee alleen aan de belastingdienst betaald kan worden. Hierdoor weet u bij ons zeker dat loonbelastingen altijd betaald worden.

 

Heeft u vragen over de mogelijkheden in de flexbranche? Neem gerust contact met ons op via ons telefoonnummer 020-7717236 of via het contactformulier op onze website.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative