Home Blog De HR trends voor 2018, wat is de verwachting?

De HR trends voor 2018, wat is de verwachting?

Personeelszaken, ook wel HR (Human Resource) Management genoemd, is een afdeling binnen bedrijven die continu mee moet bewegen met de veranderende arbeidsmarkt. Het einde van het jaar is inzicht. Dat betekent dat het tijd is om te kijken naar de HR trends voor 2018.

De nieuwe generatie op de arbeidsmarkt

Vorig jaar plaatsten we een blog over Millennials (ook wel Generatie Y genoemd) en hun verwachtingen van de arbeidsmarkt. Deze jongeren die in grote getalen de arbeidsmarkt betreden zijn namelijk niet de makkelijkste werknemers. Volgens een vorig jaar uitgevoerd onderzoek wordt deze groep niet geprikkeld door een goed betaald salaris, maar door de mogelijkheid tot ontwikkeling. Als werkgever of HR manager dien je duidelijk rekening te houden met dit soort aspecten. De 3 belangrijkste vind je hieronder.

#1 Vast en flex

De flexibilisering van de arbeidsmarkt gaat al een tijdje onverstoord door. Naar verwachting is dit volgend jaar nog steeds zo. Wél moet er rekening gehouden worden met eventuele wetswijzigingen van het nieuwe kabinet. Wij raden aan om een balans te vinden tussen vast en flex. Als werkgever of HR manager is het belangrijk dat je zowel je vaste als flexibele medewerkers betrekt bij de organisatie. Doe je dit niet? Dan kan er een frictie ontstaan.

#2 Hoogte salaris niet van doorslaggevend belang

Natuurlijk is de hoogte van het salaris voor iedereen een belangrijk punt. Maar toch is dit vaak niet hét belangrijkste aspect van een baan. Zoals eerder aangegeven vinden bijvoorbeeld Millennials het belangrijk dat er mogelijkheden tot ontwikkeling geboden worden. Wel is het goed om rekening te houden met het verschil tussen individuen. Niet iedereen is op zoek naar hetzelfde in een baan. Ga tijdens een gesprek door wat er van elkaar verwacht wordt. Dit geldt voor je huidige en eventuele nieuwe medewerkers.

#3 Visie van de organisatie

Draag als organisatie een bepaalde visie uit. Hoe staan jullie in de markt? Waar zijn jullie goed in? Hoe willen jullie overkomen op klanten? Maak dit duidelijk. Ook als je zoekt naar nieuwe medewerkers raden wij aan om de werkwijze en visie in de vacaturetekst duidelijk te maken. Zo zorg je ervoor dat medewerkers zich hierin kunnen vinden en ontstaat er sneller een match!

Heb je aanvullingen!?

Heb je aanvullingen op bovengenoemd lijstje met HR trends voor 2018? Laat het ons weten! Deel je aanvullingen door te reageren onder de blogpost op onze website, of door een reactie te plaatsen via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative