Home Blog Millennials en hun verwachtingen van de werkgever
Millennials en hun verwachtingen van de werkgever

Millennials en hun verwachtingen van de werkgever

De zogeheten Millennials (ook wel Generatie Y genoemd) stromen in volle gang de arbeidsmarkt op. Ze zijn te herkennen aan hun (lichte) social media verslaving en hippe looks. Maar wat vinden deze 20 tot 35 jarigen belangrijk tijdens het uitoefenen van hun werk? Wij gingen op onderzoek uit.

Blijven door ontwikkelen

Om als werkgever mensen tussen de 18 en 35 jaar oud aan te trekken, moet je tegenwoordig met meer dan een goedbetaald salaris komen. Jongeren op de arbeidsmarkt, ook wel ‘de Millennials’ genoemd, vinden de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen het belangrijkste aan hun werk. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door carrièresite Monsterboard. Het onderzoek is gebaseerd op antwoorden van 4114 verschillende werknemers in Europa.

De belangrijkste punten voor Millennials

De respondenten van het onderzoek geven aan dat zij zich niet per se bij één bedrijf willen doorontwikkelen. Volgens het onderzoek geeft 23% aan dat zij verwachten zich door te kunnen ontwikkelen door vaak van baan te wisselen. Daarnaast toont het onderzoek aan dat de Millennials het liefst bij een groot en bekend bedrijf werken, flexibele werktijden belangrijk vinden en een goede privé-werkbalans willen.

De personen tussen de 18 en 35 jaar in de beroepsbevolking geven aan dat zij zich succesvol voelen als ze tevreden collega’s, leidinggevenden en klanten hebben en als zij tastbare en zichtbare resultaten leveren.

Jongeren en flexibel werk

Uit een door ons gepubliceerde blog blijkt dat de meeste jongeren het geen probleem vinden om te werken met een flexibel arbeidscontract. Sterker, het blijkt zelfs kenmerkend te zijn voor personen die geboren zijn tussen de jaren 1990 en 2000 om meerdere banen te hebben. Deze leeftijdsgroep wordt ook wel ‘Generatie Z’ genoemd en is de generatie ná de Millennials. Eigenschappen van generatie Z zijn dat zij prestatiegericht zijn en veel online werken. Ook wordt er meer aandacht besteed aan hun status.

Verschil met Generatie Z

Generatie Y wil zich dus graag door ontwikkelen door vaak van baan te wisselen. Ook willen ze het liefst bij een groot bedrijf aan de slag gaan, flexibele werktijden hebben en een goede privé-werkbalans hebben. Waarvan verschillen ze met generatie Z? Als er één ding is waarin generatie Z van alle eerdere generaties afwijkt, is het het gebruik van digitale media. Er wordt meer en sneller gecommuniceerd dan vroeger. Dit heeft ook invloed op de gewenste werkwijze. Generatie Z wil graag digitaal werken en is gewend om op meerdere beeldschermen tegelijk te kijken.

Jouw mening (telt!)

Behoor jij tot de Millennials-generatie of bij Generatie Z? Dan ben ik benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij het belangrijkst aan je werk en vind je het erg om te werken op basis van een flexibel contract? Als Generatie Z-er vind ik het bijvoorbeeld belangrijk dat er een goede werksfeer is, ik genoeg uitdaging heb en divers werk kan doen. Ik ben van mening dat je gelukkiger wordt van een arbeidsplaats waarvan je de werkzaamheden leuk vindt, dan dat je werk doet waar je meer verdient maar waar je niet op je plek zit.

Daarom raad ik aan om verschillende werkplekken uit te proberen totdat je zeker weet dat je iets hebt gevonden dat bij je past.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative