Belastingaangifte voor loonheffingskorting bij meerdere banen

Flexwerken: loonheffingskorting bij meerdere banen

Flexwerken: loonheffingskorting bij meerdere banen

Het hebben van meerdere banen wordt steeds populairder in Nederland. Ongeveer 10% van de arbeidsmarkt heeft momenteel een tweede baan. Dit percentage was twintig jaar geleden nog maar 3%. De reden? Eén baan levert voor sommigen simpelweg te weinig geld op. Ook zijn er veel mensen die bewust ‘flexwerken’ en meerdere werkgevers hebben. Maar hoe zit het met je loonheffingskorting bij meerdere banen? Want vaak hoor je dat je de korting op je loonbelasting maar bij één werkgever kan toepassen.

Loonheffingskorting bij meerdere banen

Flexwerken is dus gestegen in populariteit. Als je bij meerdere werkgevers werkzaam bent, ontvang je ook van verschillende partijen salaris. Over dit salaris dien je belasting te betalen. De Belastingdienst geeft aan dat je de korting maar bij 1 werkgever kan aanvragen. Zo houd je alleen bij deze werkgever netto meer salaris over. Heb je te veel belasting betaald? Dan ontvang je dit meestal nadat je belastingaangifte in maart hebt gedaan terug. Maar pas op: heb je te veel korting gehad? Dan moet je geld inleveren.

Korting bij de werkgever waar je het meest verdient

Wat wij aanraden is om de korting aan te vragen bij de werkgever waar je het meest geld verdient. Je loopt namelijk het risico dat je te weinig belasting betaalt als je het bij meerdere werkgevers toepast. Ook dan moet je geld inleveren in het eerstvolgende jaar. Wees dus voorzichtig en bepaal zelf op welk salaris je korting wilt ontvangen.

Belastingaangifte doen

In maart kan je belastingaangifte doen om te kijken of je te veel of te weinig belasting hebt betaalt. Dit kan je tegenwoordig heel eenvoudig doen door gebruik te maken van een mobiele app van de Belastingdienst. Blijkt het dat je teveel hebt ingeleverd? Dan ontvang je alles wat eerder is betaald gewoon terug.

 

Belastingaangifte voor loonheffingskorting bij meerdere banen
Belastingaangifte doen kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de mobiele app van de Belastingdienst.

 

Hoe pas jij je loonheffingskorting bij meerdere banen toe?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Heb je meerdere banen en pas je loonheffingskorting toe? Laat ons weten waar je tegenaan liep Je kan je ervaring delen door te reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak