Gebruikelijk loon voor DGA blijft in 2016 ongewijzigd

Gebruikelijk loon voor DGA blijft in 2016 ongewijzigd

Iedere directeur-grootaandeelhouder (DGA) dient zich te houden aan het gebruikelijk loon. Dit houdt in dat een DGA zichzelf een loon moet uitkeren dat overeenkomt met een inkomen dat in de markt gebruikelijk is voor de werkzaamheden die de DGA uitvoert. Ieder jaar wordt dit gebruikelijk loon opnieuw vastgesteld.

Gebruikelijk loon in 2016

Het gebruikelijk loon voor 2016 is €44.000. Het loon blijft ongewijzigd ten opzichte van 2015. Werken er medewerkers in uw bedrijf? Ook een werknemer met een aanmerkelijk belang in de onderneming waar hij werkt, dient in 2016 zichzelf minstens €44.000 te betalen. De DGA mag van dit bedrag afwijken mits hij kan aantonen dat bij een vergelijkbaar dienstverband van een werknemer die geen DGA is, een lager loon gebruikelijk is.

Nieuwe verzekeringsplicht voor DGA’s

Per 1 januari 2016 zijn de regels voor de aanwijziging DGA aangepast. Deze regeling bepaalt of en wanneer u als DGA verplicht verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen. Heeft u voldoende zeggenschap in uw bv om uw eigen ontslag te voorkomen? Dan bent u niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. De belangrijkste wijziging voor 2016 is dat de regeling nu ook indirect zeggenschap mee laat wegen, dus bijvoorbeeld via een holding-bv.

De administratie van uw gebruikelijk loon door PayingIT laten verzorgen?

Wilt u meer tijd om te ondernemen? Laat PayingIT uw DGA administratie regelen. Dan ontvangt u van ons de loonstroken, mutaties, jaaropgaven en loonaangiftes. Meer weten over onze dienstverlening of over het gebruikelijk loon voor DGA’s? Bel ons dan op 020- 7717236 of vul het contactformulier in en laat ons contact met u opnemen.

 

Bron: Rendement

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak