Hoe ziet de online vacaturemarkt in Nederland eruit? - Payingit

Categorie: Blog, Kennis

Auteur:

1 januari 2019

Hoe ziet de online vacaturemarkt eruit?

Uit cijfers van Jobfeed blijkt dat er in het derde kwartaal van 2018 bijna 4,2 miljoen vacatureadvertenties op het internet zijn gezet. Dit zijn dus advertenties voor banen op verschillende online vacaturesites in Nederland. Wel zijn dit advertenties op verschillende sites, die dezelfde openstaande functie promoten. Het kan dus zijn dat een organisatie meerdere advertenties op verschillende sites plaatst. Maar hoe ziet de online vacaturemarkt er in Nederland eigenlijk uit?

 

Hoe ziet de Nederlandse online vacaturemarkt eruit?

 

Meeste vacatures in Noord- en Zuid-Holland

Volgens de publicatie komen de meeste vacatures voor in Noord- en Zuid-Holland. De meeste vacatureadvertenties vind je met 20,1% in Zuid-Holland. Daarna volgt Noord-Holland met 19,4%. Noord-Brabant volgt op de derde plaats met 16,8%. De minste vacatures vind je online in Drenthe en Flevoland. Deze twee provincies representeren achtereenvolgend 1,8% en 1,9% van het totaal aantal vacatures op de online vacaturemarkt.

Branches met meeste vacatures

Wanneer we naar het aantal vacatures per sector kijken, blijkt dat je de meeste openstaande vacatures online in de verkoop- en handelssector kunt vinden. Daarop volgen de administratieve en klantenservicesector, en informatie- en communicatietechnologiesector.  De minste vacatures vind je online in de engineering, inkoop en magazijnbeheer, en verzekeringen en financiën. De zakelijke dienstverlening steeg het hardst in aantal openstaande vacatures op de online vacaturemarkt.

 

Als medewerker klantenservice, productiemedewerker of servicemonteur heb je de keuze uit de meest beschikbare vacatures. Tenslotte groeide het aantal vacatures voor personen met mbo diploma of lager het hardst.

Waar vind ik deze vacatures?

Uit de publicatie van Jobfeed blijkt dat de meeste vacatures online beschikbaar zijn bij YoungCapital, Randstad, Tempo-Team, Olympia Uitzendbureau, en Eminent groep. Daarnaast raden we ook aan op de volgende sites te kijken:

 

 

Ben je momenteel op zoek naar een baan? Dan raad ik aan om dit ook te vermelden op je LinkedInprofiel. Zo kun je aangeven dat je op zoek bent naar een uitdagende functie in een bepaalde sector.

H3 Vragen, opmerkingen of toevoegingen?

Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Laat het ons weten. Je kunt reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social mediakanalen.

Gylian is als Marketing & Communications Specialist verantwoordelijk voor het schrijven van webteksten en blogs, het optimaliseren van de website, onze social media kanalen, en het monitoren van de actualiteiten die relevant zijn voor Payingit.

Neem contact op

Gerelateerde blogs

aricle-image

Wijziging in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs

Wijziging in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs Per 1 januari 2018 heeft er een…

Lees artikel
aricle-image

Privé rijden met een zakelijke auto: waar moet ik op letten?

Privé rijden met een zakelijke auto: waar moet ik op letten? Eindelijk! Je hebt je…

Lees artikel
aricle-image

Reflexwerking algemene voorwaarden

Reflexwerking algemene voorwaarden In mijn eerdere blogs voor PayingIT sprak ik over algemene voorwaarden. Hoe…

Lees artikel

Schrijf een reactie