Home Blog Vacatures delen via Facebook of LinkedIn, het verschil
Vacatures delen via Facebook of LinkedIn, het verschil

Vacatures delen via Facebook of LinkedIn, het verschil

Uit onderzoek van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) blijkt dat Facebook voor werkgevers een populair medium is om vacatures te verspreiden. Volgens dit recentelijk gepubliceerd onderzoek is Facebook zelfs populairder dan LinkedIn. 82% van de 6.700 ondervraagde werkgevers geeft aan Facebook te gebruiken om vacatures op te plaatsen. Op de tweede plaats volgt LinkedIn met 60%, Twitter met 19% en Instagram met 10%. Wel geven de ondervraagden aan dat de type vacature bepaalt welk platform er wordt gebruikt. Er is dus een duidelijk verschil tussen de manier van vacatures delen via Facebook of LinkedIn.

Zo worden volgens het onderzoek vacatures voor praktischere beroepen vaker op Facebook gedeeld, terwijl vacatures voor theoretische beroepen in veel gevallen via LinkedIn worden gedeeld. Als werkgever is het dus goed om eerst na te denken over waar je je vacature plaatst. Vacatures delen via Facebook of LinkedIn heeft beide zijn voordelen.

Je vacatures delen via Facebook

Het delen van je vacatures via Facebook kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om vacatures te plaatsen:

  • Op de pagina van je bedrijf.
  • In speciale Facebookgroepen voor vacatures (deze kun je gemakkelijk vinden door ‘vacatures’ te zoeken via de zoekbalk).
  • Via je privépagina om je netwerk te bereiken.

Ook kun je vacatures delen via de ‘marktplaats’-functie van Facebook. Deze functie is special ontwikkeld om vacatures of spullen op aan te bieden en te zoeken.

Tenslotte kun je berichten via je bedrijfspagina betaald promoten. Door je vacature betaald te promoten kun je door een locatie, budget, looptijd en demografische gegevens in te vullen de doelgroep bereiken die je wilt bereiken.

Hoe werkt het via LinkedIn?

Net als op Facebook kun je op LinkedIn ook vacatures delen in speciale groepen, via je privépagina en op de pagina van je organisatie. Ook heeft LinkedIn een aparte functie voor vacatures. Wanneer je inlogt op LinkedIn, zie je boven in de balk een koffertjesicoon met daaronder ‘Vacatures’. Via deze functie kun je eenvoudig een vacature plaatsen, of zoeken door bepaalde termen in te voeren.

Het verschil

Het verschil tussen beide social mediakanalen is dat LinkedIn specifieker is ontwikkeld om jezelf te promoten, en om werk aan te bieden of te zoeken. Wel heb je via Facebook vaak een groter bereik. Dit omdat er nu eenmaal meer mensen op Facebook zitten. Ik raad dus aan om beide kanalen te proberen wanneer je een vacature plaatst. Lukt het via het ene kanaal beter dan via het andere? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om het bij één kanaal te houden.

Krapper wordende arbeidsmarkt

Door een krapper wordende arbeidsmarkt, wat betekent dat er een tekort aan personeel ontstaat, is het vinden van goed personeel voor veel werkgevers lastig. 34% van de ondervraagde werkgevers geeft aan zelf actief goed personeel te zoeken. 28% doet dit via een externe organisatie. Ook gebruiken veel werkgevers hun eigen website, social mediakanalen, en speciale vacaturesites om hun vacatures op te laten vallen.

Wij zijn benieuwd: hoe doen jullie het?

Hoe delen jullie de openstaande vacatures bij jullie organisatie ? Doe je dit via één of via meerdere kanalen? Laat het ons weten door te reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social mediakalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative