Home Blog Hoger opgeleiden positief over flexcontracten
Hoger opgeleiden positief over flexcontracten

Hoger opgeleiden positief over flexcontracten

Nieuwssite Flexmarkt meldde vorige maand dat de helft van de mensen met een HBO of universitaire studie in Nederland positief is over flexcontracten. Uit onderzoek gedaan onder meer dan duizend respondenten blijkt dat zij de toename in het aantal flexwerkers vooral goed vinden voor de werkgelegenheid. Ook kwam naar voren dat lager opgeleiden met een MBO- of VMBO-opleiding in vergelijking met hoger opgeleiden minder positief zijn over de flexibilisering.

Ook jongeren positief over flexcontracten

Naast het verschil tussen hoog- en laagopgeleiden is er ook een verschil tussen ouderen en jongeren in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlandse jongeren in de leeftijdscategorie 18-29 jaar flexcontracten goed vindt voor het Nederlandse bedrijfsleven. 42% van de respondenten in de leeftijdscategorie 30-44 jaar gaf aan dit ook goed te vinden. In de categorie 45-59-jarigen lag dit op 37% en onder 60-plussers was dit 43%.

Jongeren en flexcontracten

Bovengenoemde onderzoeksresultaten zijn in lijn met onze blog over Millennials (generatie geboren tussen 1980 en 2000). Hierin schreven wij over de verwachtingen die Millennials hebben van hun werkgever. Zo vindt deze groep jongeren de mogelijkheid tot doorontwikkeling de meest belangrijke factor van hun werk. Kenmerkend voor deze generatie is dat zij vaak van werk wisselen en veel werken met flexibele arbeidscontracten om zich bij verschillende organisaties te kunnen ontwikkelen. Tenslotte voelen zij zich het succesvolst als ze tevreden collega’s, leidinggevende en klanten hebben en daarnaast tastbare en zichtbare resultaten kunnen leveren.

Wat vind jij?

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Herken jij jezelf in de resultaten van het onderzoek? Ben je het eens met deze resultaten? Of ben je het juist niet eens? Laat het weten door te reageren onder onze blogpost op de website of via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative