Loonheffingskorting, wat is dit en hoe pas ik dit toe?

Loonheffingskorting, wat is dit en hoe pas ik dit toe?

Heffingskortingen zijn kortingen die u op belasting krijgt. Loonheffingskorting houdt in dat u minder belasting over uw bruto salaris hoeft te betalen. Als u ergens werkzaam bent, heeft u recht op korting op uw loonbelasting. Vervolgens kunt u de korting aanvragen bij uw werkgever of de uitkeringsinstantie.

 

De korting mag bij één werkgever tegelijk aan staan. Wanneer u de heffingskorting bij meerdere werkgevers aan hebt staan, bestaat de kans dat u te veel korting op uw belasting heeft ontvangen. Als dit gebeurt moet u achteraf terugbetalen.

Loonheffingskorting en payroll

Wanneer u personeel via een payrollbedrijf in dienst heeft, hebben de werknemers het recht om loonheffingskorting toe te passen. Werkt het personeel nog ergens anders? Dan moeten zij beslissen waar ze het willen toepassen. Wij adviseren de korting toe te passen bij de werkgever waar zij het meest verdienen.

PayingIT en loonheffingskorting

Bij PayingIT passen wij loonheffingskorting toe mits de werknemer hierom vraagt. Er verandert qua loonheffingskorting dus niets voor werknemers wanneer zij op de payroll komen te staan. Dit komt doordat bij payrolling alleen het juridisch werkgeverschap uit handen gegeven wordt.

 

Voor een geschikte payrolldienstverlening kunt u bij PayingIT terecht. PayingIT is namelijk volledig gecertificeerd (NEN 4400-1) als organisatie zodat klanten zeker weten dat wij een betrouwbare partner zijn. Een NEN-certificering betekent dat een payrollonderneming aan eisen voldoet zoals tijdige betalingen van loonbelasting. Voor extra betrouwbaarheid is PayingIT in het bezit van een G-rekening. Een G-rekening is een geblokkeerde rekening waarmee alleen betalingen aan de belastingdienst gedaan kunnen worden.

 

Heeft u vragen over loonheffingskorting of payrolling? Dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website of via ons telefoonnummer 020-7717236. Naast payrolling bieden wij ook personeelsplanning en salarisadministratie aan om het ondernemerschap van onze klanten nog makkelijker te kunnen maken.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak