Nieuwe trends in werving en selectie

Nieuwe trends in werving en selectie

Nieuwe trends in werving en selectie

Als werkgever heb je de mogelijkheid om via een sollicitatiegesprek erachter te komen of een potentieel nieuwe medewerkers geschikt is voor een functie binnen jouw organisatie. Echter, werkzoekenden hebben óók de mogelijkheid om een keuze te maken tussen verschillende organisaties. Om de juiste personen aan te trekken en op te vallen met je vacatures, is het van belang om op de juiste manier je werving- en selectieprocedure vorm te geven. In deze blog behandelen wij de, volgens ons, nieuwe trends in werving en selectie.

 

 

Aanpassingsvermogen wordt steeds belangrijker

Het bedrijfsleven verandert, de arbeidsmarkt verandert, organisaties passen hun werkwijzen aan en tenslotte blijven ook werksystemen veranderen. Eigenlijk kun je wel zeggen dat alles continu verandert. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie hier goed mee omgaat? Juist, door personeel aan te nemen met aanpassingsvermogen. Je kunt bijna wel zeggen dat medewerkers aannemen voor een exacte functie die steeds hetzelfde blijft ouderwets is. Daarnaast blijkt de mogelijkheid voor meer flexibiliteit en aanpassingsvermogen zelfs kenmerkend te zijn voor Generatie Y, de generatie die momenteel de arbeidsmarkt betreedt. Wanneer je dus goed aangeeft dat jij als werkgever op zoek bent naar aanpassingsvermogen en flexibele werkzaamheden te bieden hebt, creëer je in principe een win-win situatie voor generatie Y.

Zorg voor de juiste bedrijfscultuur

Zorg voor een positieve en bijpassende bedrijfscultuur. Vertel vervolgens hierover in je vacatures, en zoek naar personen die bij deze cultuur passen. Je kunt dit doen door in je vacatures verschillende scenario’s te schetsen van hoe het eraan toe gaat in jouw organisatie. Wij zetten bijvoorbeeld in onze vacatureteksten dat we ‘super gave teamuitjes te bieden hebben, lekker eten en drinken met kerst, ‘rollen’ met de Rollende Keukens, én als het even mee zit eindig je op vrijdagavond in een karaokebar met je collega’s’. Op deze manier hopen we te laten zien wat voor bedrijfscultuur Payingit heeft.

Licht uit wat de mogelijkheden tot doorontwikkeling zijn

Geef duidelijk aan welke mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling er zijn binnen jouw organisatie. Tegenwoordig vinden veel mensen zelfontwikkeling namelijk veel belangrijker dan meer geld verdienen. Zijn er mogelijkheden om door te groeien? Benoem deze dan! Pas hierbij wel op dat je geen valste beloftes doet .

Gebruik vlogs

Maak een leuke vlog als je op zoekt bent naar een nieuwe medewerkers voor een bepaalde functie. In de vlog kun je uitleggen wat voor functie het is, met welke collega’s hij of zij kan komen te werken, hoe de sfeer is, en hoe de werkplaats eruit ziet.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de bovenstaande benoemde trends in werving en selectie? Laat het ons weten! Je kunt reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak