Home Blog Ouderen zonder werk hoeven jaar voor pensioen niet meer te solliciteren
Ouderen zonder werk hoeven jaar voor pensioen niet meer te solliciteren

Ouderen zonder werk hoeven jaar voor pensioen niet meer te solliciteren

Ouderen zonder werk mogen een jaar voor hun AOW ingaat stoppen met het verplicht solliciteren om in aanmerking te komen voor een uitkering. Dit betekent dat werkloze ouderen van 65 jaar die volgend jaar hun eerste AOW ontvangen, geen sollicitatiebrieven meer hoeven te versturen. Deze maatregel is op 1 mei ingegaan om de ongelijkheid in de plicht om te solliciteren tegen te gaan. Daarbij wordt als reden gegeven dat veel ouderen moeite hebben met het vinden van een baan. Voor hen was het solliciteren een verplichting die vaak toch niets opleverde. Deze maatregel maakt hier een einde aan.

Langdurig werkloze ouderen

Ouderen zonder werk die in het laatste jaar voor hun AOW ontslagen werden hoefden al niet meer verplicht te solliciteren. Voor ouderen die langdurig zonder werk zitten gold wel dat zij verplicht door moesten solliciteren tot zij de AOW-leeftijd hadden bereikt. Een oneerlijk verschil vonden veel Tweede Kamerleden. De nieuwe maatregel moet dit verschil tegengaan. Dit betekent ook dat wanneer de AOW-leeftijd uiteindelijk naar 67 jaar gaat, ouderen zonder werk die 66 jaar zijn mogen stoppen met solliciteren.

Werken met ouderen

Het aannemen van ouderen zonder werk heeft ook zo zijn voordelen. Zo schreven we vorig jaar een blog over waarom je als organisatie volgens ons zou moeten werken met ouderen. De vier redenen die we gaven, zijn dat:

  • Ouderen vaak loyaal zijn;
  • Veel kennis hebben;
  • Beschikken over een goede werk-privébalans;
  • Het aannemen van ouderen zorgt voor meer diversiteit.

Genoeg redenen om eens te kijken naar het aannemen van een ouder iemand vinden wij.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten door te reageren. Deel je reactie door te reageren onder blogpost op onze website, of door te reageren via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative