‘Over vijf jaar de meerderheid flexwerker’

Onderzoek toont aan dat over vijf jaar de meerderheid flexwerker is

Uit onderzoek is gebleken dat over vijf jaar de meerderheid op de Nederlandse arbeidsmarkt flexwerker is. Dit betekent dat binnen nu en vijf jaar het aantal personen met een flexibel arbeidscontract groter zal zijn dan werknemers met een vast arbeidscontract. Het onderzoek is gebaseerd op een enquête die is ingevuld door een groep van meer dan duizend Nederlanders.

 

Snelle groei van de flexmarkt

Of de voorspelling uitkomt  is nog de vraag. Momenteel ligt het aantal personen met een flexibel arbeidscontract in Nederland tussen de 30 en 35%. In het jaar 2013 was dit nog een kwart, en in 2007 slechts één vijfde van de totale arbeidsmarkt. Feit is dat het aantal flexwerkers nog steeds stijgt, maar het is nog afwachten of het aantal personen met een flexcontract ook echt meer dan 50% zal worden binnen vijf jaar.

 

Maatregelen van de Tweede Kamer

Het huidige kabinet is al een tijdje bezig met maatregelen om de flexibilisering tegen de houden. Zo is minister Lodewijk Asscher vorig jaar met de Wet Werk en Zekerheid gekomen om het aantal flexwerkers terug te dringen. Echter groeit het aantal flexwerkers nog steeds en heeft de Wet dus niet geleid tot wat de intentie van de minister was. Als de Tweede Kamer met nog meer beperkingen komt voor de flexbranche, kan dit echter wel leiden tot een afname in de groei van de flexbranche.

 

Bieden flexwerkers niet juist een oplossing?

Wij zijn van mening dat flexibele arbeidscontracten een oplossing kunnen bieden. Doordat ondernemers er voor kunnen kiezen om flexibele contracten te bieden, daalt de werkloosheid in Nederland. Sinds de crisis zijn werkgevers erg voorzichtig geworden met het aannemen van nieuw personeel. Uiteraard moet er wel een goede balans zijn tussen flexibele en vaste contracten op de arbeidsmarkt.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak