Payingit geeft tips! Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers meer bewegen?

Payingit geeft tips! Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers meer bewegen?

Na het schrijven van de blog over hoe je de concentratie op de werkvloer kunt verhogen, is naar voren gekomen dat bewegen hier een grote rol in speelt. Maar niet alleen je concentratie wordt er beter door. Door regelmatig te sporten en bewegen houd je je gewicht op pijl, verbetert je humeur en krijg je meer energie. Natuurlijk weten we dit stiekem allemaal wel. Maar het is soms toch lastig om na een lange werkdag nog zin te maken in sporten. Dit geldt natuurlijk ook voor je medewerkers.

Een groot deel van de dag brengen zij door op hun werk. Als dit op kantoor is, betekent dit vaak urenlang stilzitten achter een bureau. Maar hoe krijg je ze uit hun stoel vandaan? Bij Payingit hebben wij hier onze eigen trucjes voor!

1. Frikandellenrace

Bij Payingit is (bijna) iedereen gek op frikandellen. En omdat dit nou niet bepaald de gezondste snacks is, hebben wij de frikandellenrace in het leven geroepen. Dit houdt in dat iedereen een week lang de trap neemt naar kantoor (Op de vijfde etage) in plaats van de lift. Als dit lukt, worden er op vrijdag frikandellen gebakken! Sportief bezig zijn is toch veel leuker als er iets lekkers tegenover staat?

Wist je dat als je de trap neemt in plaats van de lift, je 11 keer meer calorieën verbrandt? De formule die gebruikt wordt voor het aantal verbrande calorieën per minuut is als volgt: 0,13 x je eigen gewicht. Bij een gewicht van 70 kilo, verbrand je dus al 273 calorieën per half uur. Dit staat ongeveer gelijk aan een broodje frikandel!

2. Skippyballen

Er zijn een tal van attributen die je kunt neerleggen op kantoor om ervoor te zorgen dat medewerkers meer bewegen. Een springtouw, yoga mat, hoelahoop of skippybal, alles is mogelijk!
Maak het extra leuk door hier een wedstrijd van te maken. Wie heeft de meeste minuten touwtje gesprongen? Zorg wel voor een leuke beloning!

 

3. Hond uitlaten

Er bestaat een steeds grotere kans dat jij net als wij een lief hondje op kantoor hebt rondlopen. Steeds meer bedrijven zien het nut van huisdieren op de werkvloer in. Wist je dat de aanwezigheid van zo’n trouwe viervoeter de stress op de werkvloer vermindert? Dit is zelfs gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek. Wie wordt er nou niet vrolijk van een kwispelend hondje?
Een bijkomend voordeel is dat je nu verplicht een paar keer buiten per dag van je stoel komt om buiten een wandeling te maken.

 

Ben je van plan om huisdieren toe te laten op de werkvloer? Informeer van tevoren dan wel of iedereen het hiermee eens is. Het kan natuurlijk voorkomen dat iemand allergisch is, of helemaal niet van honden houdt.

4. Koffie halen

Ook korte wandelingen zijn goed. Lang achter elkaar zitten is niet goed voor je gezondheid. Zelfs als je voor of na je werk sport. Het gaat hierbij vooral om urenlang in dezelfde houding zitten.
Zorg er dus voor dat je om het halfuur even opstaat en minimaal twee minuten je benen strekt. Maak een klein wandelingetje naar het koffiezetapparaat of werk even staand, bijvoorbeeld als je moet bellen.

5. Poolen

Bij Payingit staat een pooltafel die regelmatig gebruikt wordt. Poolen is misschien niet de meest intensieve sport, maar wel heel erg leuk! Het spel wordt bij Payingit elke dag fanatiek geoefend en er worden tijdens de vrijdagmiddagborrel regelmatig poolwedstrijden gehouden.
Geen plek voor een pooltafel? Er zijn zat andere spelletjes die leuk zijn op het werk. Een potje twister bijvoorbeeld.

Spelletjes spelen met collega’s zorgt voor een betere werksfeer. Op deze manier leer je iemand op een andere manier kennen dan achter een bureau. Het groepsgevoel wordt hierdoor ook gestimuleerd.

Hoe denk jij erover?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met beweging op de werkvloer. Deel je reactie door deze te plaatsen onder de blogpost op onze website, of plaats deze onder de post via één van onze social media kanalen.

 

 

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak