Home Blog Problemen met concentratie op werk: herkenbaar?
Problemen met concentratie op werk: herkenbaar?

Problemen met concentratie op werk: herkenbaar?

Veel mensen herkennen het wel: de toenemende problemen met concentratie op werk. Dit omdat er steeds meer concentratie verminderende middelen op een kantoor of werkplek te vinden zijn. Denk hierbij aan meerdere computerschermen, schermen in vergaderruimtes, een werktelefoon en je eigen mobiele telefoon. Het feit dat je op verschillende manieren te bereiken bent, met meerdere mensen op een afdeling zit en óók nog eens sociaal bezig wilt zijn draagt niet bij aan een goede concentratie. Maar hoe kun je de problemen met concentratie op werk beperken?

Het ‘nieuwe werken’

Veel organisaties in de wereld zijn op een ‘nieuwe’ manier gaan werken. Zo vind je de gekste dingen: van ballenbakken en glijbanen tot open ruimtes waar verschillende activiteiten als vergaderingen en brainstormsessies plaatsvinden. Ook is gebleken dat flexplekken helemaal geen garantie voor een hogere productiviteit en concentratie bieden. Door flexplekken en open ruimtes te gebruiken om te werken, krijg je te maken met veel geluid en afleiding. Het beste is om dat zo veel mogelijk te beperken.

Betere concentratie

Voor tips om je concentratie op de werk te verbeteren refereren we terug naar een in 2017 gepubliceerde blog. Hierin geven we de volgende tips om de problemen met concentratie op werk aan te pakken:

  • Deel zelf flexibel je tijd in. De één is ’s ochtends productiever en de ander ’s middags. Overleg dit met je leidinggevende zodat je werktijden hebt die beter bij jouw manier van werken aansluiten;
  • Zorg voor een rustige werkomgeving waar je zo min mogelijk afgeleid wordt;
  • Eet gezond en slaap genoeg;
  • Vergader in afgesloten ruimtes of op locatie buiten de deur;
  • Neem pauze om tot rust te komen of om even een luchtje te scheppen;
  • Leg je mobiel uit het zicht.

Vooral omdat we tegenwoordig oneindig veel toegang hebben tot data, is het voor jezelf belangrijk om te filteren wat je nodig hebt en wat niet. Dwaal bijvoorbeeld niet af op nieuwssites bij onderwerpen die niets met je werk te maken hebben. Probeer dus niet te vaak op het laatste voetbalnieuws of de weersvoorspellingen te klikken als je een werk gerelateerd artikel aan het lezen bent .

Vragen of toevoegingen?

Heb je vragen over bovenstaand artikel? Of een leuke toevoeging? Laat het ons weten! Je kunt reageren onder de blogpost op onze website, of via één van onze social mediakanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer
Joep de Heer Business Development Representative