Payroll bij Payingit - maak het hebben van personeel eenvoudiger

Payroll bij Payingit

Payrolling betekent dat het juridisch werkgeverschap wordt overgedragen aan een hierin gespecialiseerde organisatie. Kiest u voor payroll bij Payingit? Dan heeft u geen omkijken meer naar administratieve werkzaamheden en geeft u een deel van uw werkgeversrisico’s uit handen.

Het juridisch werkgeverschap uit handen geven?

Dat klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel. Payroll betekent loonlijst. Wanneer u dus kiest voor een samenwerking met een payrollbedrijf komt uw personeel op de loonlijst van het payrollbedrijf. En de aansturing op de werkvloer? Die houdt u.

 

Er ontstaat dus een driehoeksverhouding tussen u als werkgever, uw medewerkers en Payingit als juridisch werkgever. U bepaalt de werktijden, de werkzaamheden en het loon. Wij zorgen dat uw medewerkers een arbeidscontract krijgen, correct betaald worden volgens de CAO en bouwen een spaarpot met reserveringen voor vakantiegeld en -dagen op.

 

U zet uw personeel alleen in wanneer zij nodig zijn. Is er geen werk of is uw medewerker ziek? Dan heeft u geen kosten.

 

Payroll bij payingit

 

Wat doet een payrollbedrijf

Maar, wat doen wij dan precies voor u? Bij payroll doen wij het volgende:

 • Wij maken de arbeidscontracten;
 • Wij verwerken de uren en betalen de medewerkers uit;
 • Wij versturen de loonstroken en jaaropgaven;
 • Wij nemen de werkgeversrisico’s over (ziekte, ontslag).

Payroll vs uitzenden

Payroll is een vorm van uitzenden. Het grote verschil is dat een uitzendbureau ook verantwoordelijk is voor de werving en selectie. Bij payroll bent u hier zelf verantwoordelijk. Daardoor is payrolling goedkoper dan wanneer u de samenwerking aangaat met een uitzendbureau.

Wat zijn de voordelen van payroll?

Payroll biedt meer flexibiliteit in uw onderneming. Daarnaast zijn er nog een aantal voordelen. De voordelen van payroll op een rijtje zijn:

 • Flexibiliteit: u zet uw medewerkers alleen in wanneer u ze nodig heeft én het duurt langer voordat u ze een onbepaalde tijd contract moet bieden (tot 5,5 jaar tijdelijke contracten);
 • De eerste anderhalf jaar van dag tot dag opzegbaar;
 • Financiële risico’s nemen af; u heeft bijvoorbeeld geen kosten bij ziekte;
 • Altijd volledig inzichtelijke personeelskosten;
 • Minder tot geen personeelsadministratie.

 

Waarom Payingit?

Payingit is opgericht om het net even anders te doen dan de rest in onze branche. Er zijn namelijk honderden payrollbedrijven in Nederland met scherpe tarieven, mooie praatjes, en goed ontwikkelde technologie. Dit maakt het moeilijk om een keuze te maken. Maar als je toch moet kiezen, ga je liever voor een bedrijf dat naast een scherp tarief ook nog de beste service levert. Toch?

 

De voordelen van payroll bij Payingit zijn:

 • Payingit communiceert altijd eerlijk en duidelijk;
 • Payingit biedt altijd een scherp tarief;
 • Payingit geeft persoonlijk en specialistisch advies;
 • Onze systemen zijn state of the art en makkelijk in gebruik.

 

Lees meer over ons op onze cultuurpagina.

Gecertificeerde partij

Samenwerken met een payrollbedrijf draait om vertrouwen. Een onderdeel hiervan zijn de certificeren en tijdige betalingen. Wij zijn volledig gecertificeerd.

 

Dit betekent dat wij voldoen aan:

 • NEN 4400-1 certificering; met deze certificering van de Stichting Normering Arbeid borgt u dat de personeels- en loonadministratie juist zijn;
 • NBBU lidmaatschap: NBBU is dé brancheorganisatie voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt;
 • Verklaring omtrent betalingsgedrag; hiermee geeft de Belastingdienst aan dat wij als payrollbedrijf op tijd de loonheffingen betalen;
 • G-rekening: dit is een geblokkeerde rekening waarmee Payingit als payrollbedrijf enkel de Belastingdienst kan betalen. De G-rekening dekt in tegen naheffing van de loonheffingen en de wet keten aansprakelijkheid.

 

De genoemde WKA documentatie vindt u terug bij onze downloads.

Download nu onder whitepaper!

Download nu onze whitepaper over payrolling en kom erachter wat payrolling voor jouw onderneming kan betekenen! Klik op de link hieronder om de whitepaper te downloaden:

 

Download whitepaper payrolling

 

*Door mijn mailadres in te vullen geef ik Payingit toestemming om mij te mailen.