Payroll bij Payingit - maak het hebben van personeel eenvoudiger

Payroll bij Payingit

Payrolling betekent dat het juridisch werkgeverschap wordt overgedragen aan een hierin gespecialiseerde organisatie. Kies je voor payroll bij Payingit? Dan heb je geen omkijken meer naar administratieve werkzaamheden en geef je een deel van je werkgeversrisico’s uit handen.

Het juridisch werkgeverschap uit handen geven?

Een payroll systeem klinkt ingewikkeld, maar de uitleg is eigenlijk heel simpel. Payroll is een Engels begrip dat ‘loonlijst’ betekent. Wanneer je kiest voor een samenwerking met een payrollbedrijf komt je personeel op de loonlijst van het payrollbedrijf. Je geeft de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over aan het payroll bedrijf, zodat jij daar geen omkijken meer naar hebt. En de aansturing op de werkvloer? Die houd jij.

 

Er ontstaat dus een driehoeksverhouding tussen jou als werkgever, je medewerkers en Payingit als juridisch werkgever. Jij bepaalt de werktijden, de werkzaamheden en het loon. Wij zorgen dat je medewerkers een arbeidscontract krijgen en correct worden betaald volgens de CAO. Daarnaast bouwen we een spaarpot met reserveringen voor vakantiegeld en -dagen op. Je zet je personeel alleen in wanneer zij nodig zijn. Is er geen werk of is je medewerker ziek? Dan heb je geen kosten.

 

Ben je op zoek naar een uitgebreide payroll uitleg? Bezoek dan onze pagina ‘Wat is payroll?

 

Payroll bij payingit

 

Wat doet een payrollbedrijf?

Samenvattend doen wij als payrollbedrijf het volgende:

 • Wij maken de arbeidscontracten;
 • Wij verwerken de gewerkte uren en betalen de medewerkers uit;
 • Wij versturen de loonstroken en jaaropgaven;
 • Wij nemen de werkgeversrisico’s over (ziekte, ontslag).

 

Hoe werkt een payroll constructie?

Bij een payroll constructie sluiten wij een contract af met jou als werkgever (een payrollovereenkomst, ook wel een payroll contract) en met je werknemer (een arbeidsovereenkomst). Met het payroll contract zijn alle werkgeversrisico’s afgedekt en heb jij als werkgever geen omkijken meer naar de administratie van je personeel. De arbeidsovereenkomst gaan wij als payrollbedrijf aan met jouw werknemer. Vanaf dat moment is de werknemer juridisch gezien in dienst bij Payingit. De payroll medewerker ontvangt zijn salaris, vakantiegeld, loonstroken, jaaropgaven, etc. van ons als payrollbedrijf. Tussen je werknemer en jou als werkgever geldt het personeelsreglement. Hierin staan afspraken over onder andere het salaris, te werken uren en algemene richtlijnen. Het aansturen van je medewerkers is dus nog altijd bij jouw verantwoordelijkheid.
 
Payrollbedrijven mogen de medewerker maximaal 5,5 jaar tijdelijke contracten geven, voordat de medewerker van payroll naar vast contract gaat.
 

Wat is het verschil tussen payroll en uitzendkracht?

Payroll is een vorm van uitzenden. Het grote verschil is dat een uitzendbureau ook verantwoordelijk is voor de werving en selectie. Bij payroll ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Daardoor is payrolling goedkoper dan wanneer je de samenwerking aangaat met een uitzendbureau.
 

Voordelen payroll werkgever

Zoals eerder al genoemd, biedt payroll meer flexibiliteit in je onderneming, maar er zijn meer voordelen. Voor werkgevers zijn er 6 belangrijke payroll voordelen:

 • Het biedt meer flexibiliteit in je onderneming, want je zet je medewerkers alleen in wanneer je ze nodig hebt
 • De periode van payroll naar vast contract is langer, omdat de medewerker maximaal 5,5 jaar tijdelijke contracten mag krijgen
 • De payroll overeenkomst is het eerste anderhalf jaar van dag tot dag opzegbaar
 • Financiële risico’s nemen af; je hebt bijvoorbeeld geen kosten bij ziekte
 • Personeelskosten zijn altijd volledig inzichtelijk
 • Minder tot geen personeelsadministratie

 

Voordelen payroll werkgever

Payroll heeft ook voordelen voor de werknemer. De belangrijke voordelen voor werknemers zijn:

 • Betaling van salaris is altijd op tijd en correct
 • Het biedt meer zekerheid, want ook als payroller heb je recht op doorbetaling bij ziekte en vakantiedagen
 • Recht op hetzelfde loon als de werknemer in dienst van het inlenende bedrijf, want de CAO’s van het payrollbedrijf en inlenersbedrijf zijn hetzelfde
 • Waarom payroll bij Payingit?

  Payingit is opgericht om het net even anders te doen dan de rest in onze branche. Er zijn namelijk honderden payrollbedrijven in Nederland met scherpe tarieven, mooie praatjes en goed ontwikkelde technologie. Dit maakt het moeilijk om een keuze te maken. Om ons te onderscheiden, bieden wij naast een scherp tarief ook de beste service!

   

  De voordelen van payroll bij Payingit zijn:

  • Payingit communiceert altijd eerlijk en duidelijk
  • Payingit biedt altijd een scherp tarief
  • Payingit geeft persoonlijk en specialistisch advies
  • Onze systemen zijn state of the art en makkelijk in gebruik

   

  Lees meer over ons op onze cultuurpagina.

  Payingit is een gecertificeerde partij

  Samenwerken met een payrollbedrijf draait om vertrouwen. Een onderdeel hiervan zijn de certificeren en tijdige betalingen. Wij zijn volledig gecertificeerd.

   

  Dit betekent dat wij voldoen aan:

  • NEN 4400-1 certificering; met deze certificering van de Stichting Normering Arbeid borg je dat de personeels- en loonadministratie juist zijn;
  • NBBU lidmaatschap: NBBU is dé brancheorganisatie voor professionele intermediairs op de arbeidsmarkt;
  • Verklaring omtrent betalingsgedrag; hiermee geeft de Belastingdienst aan dat wij als payrollbedrijf op tijd de loonheffingen betalen;
  • G-rekening: dit is een geblokkeerde rekening waarmee Payingit als payrollbedrijf enkel de Belastingdienst kan betalen. De G-rekening dekt in tegen naheffing van de loonheffingen en de wet keten aansprakelijkheid.

   

  De genoemde WKA documentatie vind je terug bij onze downloads.

  Download nu onder whitepaper!

  Download nu onze whitepaper over payrolling en kom erachter wat payrolling voor je onderneming kan betekenen! Klik op de link hieronder om de whitepaper te downloaden:

   

  Download whitepaper payrolling

   

  *Door mijn mailadres in te vullen geef ik Payingit toestemming om mij te mailen.

  Contact met Payingit

  Wil je de payroll uitbesteden bij een gespecialiseerde partner? Dat is Payingit! Wil je weten wat Payingit voor jouw bedrijf kan betekenen? Of heb je vragen over payroll diensten? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Je kunt ons bellen op 020-225 25 00 of mailen naar info@payingit.nl. Wij horen graag wat we voor jou kunnen betekenen.