Home Blog Voorfinanciering voor uitzendbureaus, wat is dit?

Voorfinanciering voor uitzendbureaus, wat is dit?

Voorfinanciering voor uitzendbureaus, wat is dit?

Ben je van plan een eigen uitzendbureau te starten? In dat geval kun je ervoor kiezen om de backoffice uit te besteden aan een hierin gespecialiseerde partij. Vaak zijn dit payrollbedrijven die de facturatie aan eindklanten, voorfinanciering, debiteurenbeheer en het risicomanagement regelen. Door deze taken uit handen te geven, houd je zelf meer tijd over voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

 

 

Voorfinanciering voor uitzendbureaus

Wanneer een payrollbedrijf de voorfinanciering voor uitzendbureaus verzorgt, betekent dit dat de lonen van medewerkers door het payrollbedrijf betaald worden voordat de betalingen door het uitzendbureau verricht zijn. Het payrollbedrijf betaalt de uitzendkrachten uit, en ontvangt vervolgens de betalingen van klanten. Hierdoor ontstaat er geen liquiditeitsdruk voor jouw uitzendonderneming.

Kies voor financiële stabiliteit

Voor veel uitzendondernemingen is het aantrekkelijk dat een payrollbedrijf de voorfinanciering op zich neemt. Wel raden wij aan om goed te letten op financiële stabiliteit. Dit komt door de WKA (Wet Ketenaansprakelijkheid). Volgens de WKA is bij een eventueel faillissement van een payrollbedrijf namelijk het volgende bedrijf in de keten verantwoordelijk voor eventueel openstaande kosten. Zijn er geen sociale premies afgedragen? Dan is het uitzendbureau aansprakelijk om dit alsnog te doen. Dit kan vooral kleinere ondernemingen de kop kosten.

Hoe controleer je de financiële stabiliteit bij voorfinanciering voor uitzendbureaus?

Om er zeker van te zijn dat een payrollbedrijf betrouwbaar is, kun je kijken naar certificeringen. Is het payrollbedrijf in het bezig van een NEN 4400-1 certificering? Beschikken ze over een G-rekening, en zijn ze lid van een brancheorganisatie als de ABU of NBBU? Dan weet je vaak zeker dat je de juiste partner hebt voor een eventuele samenwerking.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen over de voorfinanciering voor uitzendbureaus? Laat het ons weten! Je kunt reageren door een reactie te plaatsen onder de blogpost op onze website, of via één van onze social media kanalen.

Heb je een vraag?

Laat je gegevens achter en dan bel ik je binnen 1 dag terug!

020-2252510 Neem contact op Maak direct een afspraak
Joep de Heer Business Development Representative